search
top

Donderdag 9 oktober filevrij!

Donderdag 9 oktober geen files. Dat zou mooi zijn toch? De ANWB zet hierop in om dit voor elkaar te krijgen. Het is maar een enkel dagje, maar wel een mooi begin. Maar wacht even, ze doen eigenlijk niets. Want geheel volgens een betere wereld begint bij jezelf, gaan wij dat zelf doen.

Denk eens na waarom jij eigenlijk elke dag in de auto stapt. En waarom je dat eens een dagje niet zou kunnen doen. Natuurlijk kun je op de fiets of met de trein. Saai! Verras je baas en vraag om een landingsplek voor je luchtballon. Of vraag of je een dagje mag overslaan om op een regenachtige zondag de schade in te halen. 

Dat vind ik wel een goeie eigenlijk. Hoe vaak is het nu doordeweeks verpletterend mooi weer en zit je in het weekend door de gordijnen te spieken naar de druilerige buxuxhaag van de overbuurman. Zo klote van je weekend en die mooie nazomerdag. Dan maar werken op zondag.

Kortom, wat zou je kunnen doen om de files op te lossen, wat zou JIJ kunnen doen? Ik heb het wat makkelijker, donderdags is immers papadag. En Roos wil gewoon graag wandelen en files van kinderwagens, die heb ik nog maar zelden gezien. 's Avonds moet ik naar Tilburg voor de studie, maar daar ga ik zelfs braaf carpoolen. Eigenlijk niet eens een bewuste keuze, maar gewoon van waarom niet? Samen met studiegenootje Ingrid. Gezellig en het scheelt nog geld ook. Maar vooral: waarom niet!


Gebruikte Tags: , , , ,

« Op vakantie | Home | De vakantiefoto's sta… »

blog comments powered by Disqus

Geen reactiestop